„Mesélj Európa! – Tales from Europe”

Mesélj Európa!

Felhívás!

Katona József Könyvtár, a Europe Direct Hálózat és az Alternative English School 2023-ban is meghirdeti 5-6. illetve 7-8. osztályos diákok számára az Európai Nyelvi Díjat nyert „Mesélj Európa!  – Tales from Europe” angol nyelvi vetélkedőt, megújult formában.

A kétfordulós vetélkedő során a csapatoknak – az első forduló nyelvi és Európai Uniós feladatai mellett – Európa folklórját és történelmét feldolgozó angol nyelvű színházi előadást kell megtervezniük és a döntőn bemutatniuk.


A vetélkedő témája, korcsportok szerint:

5-6. osztályosok: A regisztráció során véletlenszerűen kapott ország szabadon választott népmeséjének (vagy meserészletének) előadása angol nyelven, minimum 7, de maximum 10 percben.

7-8. osztályosok: A regisztráció során véletlenszerűen kapott országhoz kapcsolódó, szabadon választott történelmi esemény előadása angol nyelven, minimum 7, de maximum 10 percben.
 

A Mesélj Európa! felhívás teljes szövege >>ITT<< elérhető!

Regisztráció >>ITT<<

Online feladatok
(kitöltési határidő április 17 – 16:00)

Aktuális

A döntő eredménye;

5-6 osztályos korcsoport:

1. helyezett: Whiz Kids
2. helyezett: SuperPeppas
3. helyezett:
Makákók
4. helyezett:
Vadkert Kids

7-8 osztályos korcsoport:

1. helyezett: Spacenuts
2. helyezett: Beginner’s Luck
3. helyezett:
English People
4. helyezett:
RisingSun

Minden csapatnak gratulálunk!

A döntő tervezett helyszíne és időpontja: 2023. június 6. (kedd), a Katona József Könyvtár nagyterme, Kecskemét. A döntőt korcsoportok szerint, egymást követően rendezzük meg, a korcsoportok eseményei között fél órás szünettel.  A döntővel kapcsolatos részleteket és aktuális információkat a csapatok a regisztrált e-mail címre kapják meg az esemény előtt. Előzetesen a döntő teljes időtartama szünet nélkül maximum 6 óra, tehát korcsoportonként maximum három óra.

A vetélkedőhöz kapcsolódó kiemelt információk

–  A regionális elődöntőket csak megfelelő számú jelentkező esetén rendezzük meg, erről ezen az oldalon tájékozódhatnak majd az érdeklődők, illetve a szervezők a vetélkedő minden fontos fejleményéről a nevezőknek e-mail értesítést küldenek!

–  A nevezéseket továbbra is csak a Dél-Alföldi régióból fogadjuk (Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád-Csanád megye)!

–  Az 1. forduló képregényének esetében bármilyen technikával készülhet (digitális munka, kézzel készült munka, digitális utómunka, színes, fekete-fehér stb.). Formátumát tekintve lehet képes forgatókönyv (storyboard) vagy paneles képregény is. A legfontosabb szempont, hogy a vizuális ábrázolás (csak szöveg nem elfogadható) és az értelmezhetőség megvalósuljon (előzetesen is egyértelmű legyen a feldolgozni kívánt történet)!

–  Az 1. forduló képregényét word vagy PDF formátumban kell elkészíteni, majd a fentebb megadott felületen kérjük feltölteni, a fájl mérete maximum 1 MB lehet! A beküldött munkát érdemes jó minőségben és nagy felbontásban előkészíteni, tömörítve a vetélkedő saját felületére felölteni, a zsűri esetleges kérésre pedig a nyersanyagot külső felületre mutató linkkel vagy alkalmazással megosztani (pl. felhő, Drive).

–   A zsűrit nyelvi szakértő, egy média szakértő és egy színházi szakértő alkotja.

–   A zsűri az első fordulóban beküldött munkák, valamint a döntőn bemutatott előadások értékelésében vesz részt.

–  A döntő tervezett helyszíne és időpontja: 2023. június 6. (kedd), 10:00, a Katona József Könyvtár nagyterme, Kecskemét. A döntőt korcsoportok szerint, egymást követően rendezzük meg, a korcsoportok eseményei között fél órás szünettel.  A döntővel kapcsolatos részleteket és aktuális információkat a csapatok a regisztrált e-mail címre kapják meg az esemény előtt. Előzetesen a döntő teljes időtartama szünet nélkül maximum 6 óra, tehát korcsoportonként maximum három óra.

–  A díjazás tervezete, amelyet a Europe Direct Bács-Kiskun Megye biztosít, a következőképpen alakul;


Korcsoportonként:

1. helyezett csapat: 20.000 Ft értékű Líra ajándékutalvány x 6 (5 fő + felkészítő tanár)
2. helyezett csapat: 15.000 Ft értékű Líra ajándékutalvány x 6 (5 fő + felkészítő tanár)
3. helyezett csapat: 10.000 Ft értékű Líra ajándékutalvány x 6 (5 fő + felkészítő tanár)

Összesen: 540.000 Ft.

A Mesélj Európa! 1. fordulójának értékelési, pontozási szempontjai:

Képregény – storyboard:

–  A képregény kreativitása, összhatása (max. 10 pont)

–  A képregény adaptációja, tömörsége (max. 10 pont)

–  A képregény idegennyelv-használata (max. 10 pont)

Összesen elérhető: 30 pont

A nevező csapatoknak sok sikert kívánunk!


Támogató partnerünk:

Language Cert
Megszakítás